Diverse produkter

Kontaktpersoner

Håndholdt gassmålere

Vi har desverre sluttet å selge gassmålere.

I en kort periode leverte vi gassmålere til bønder. Det har vi dessverre sluttet med siden vi ikke klarer å tilby gassmålere til den prisen vi ønsker. Her kommer likevel nyttig kunnskap om gasser i husdyrrom.

Hvilke typer gass trenger du å beskytte deg mot?

Den gassen som har skyld i flest ulykker er hydrogensulfid (H2S). Gassen er fargeløs, lukter som råtne egg og er noe tyngre enn luft. Hvis gasskonsentrasjonen overstiger 100 ppm (parts per million) lammes luktesansen, dermed er luktesansen til ingen hjelp når man kommer opp i dødelige verdiene på 300-500 ppm. Kortvarig eksponering av slike høye verdier kan føre til bevisstløshet og død innen en halv time hvis eksponeringen fortsetter, alvorlige skader på lungene kan oppstå timer etter at eksponeringen er over. Langvarig eksponering av lave verdier kan gi skader på nervesystem.

En annen gass som finnes i gjødsel er ammoniakk (NH3). Denne er farlig og potensielt dødelig ved høye konsentrasjoner, men i motsetning til H2S vil ammoniakk lukte uansett konsentrasjon, den vil være irriterende for slimhinner i øyne, nese og hals.

I en gjødselkjeller kan oksygenmangel også være et problem, så at det ikke er H2S tilstede betyr ikke at det er risikofritt å være der.

Hvor kan du kjøpe gassmålere? 

En gassmåler trenger jenvnlig service for å fungere, alternativt kan man kjøpe en vedlikeholdsfri gassmåler med begrenset levetid. Det siste blir det enkleste og rimeligste for bønder flest. 

SG Safety selger gassmålere, vi kan anbefale "Ion Seience ARA", rimelige gassmålere med begrenset levetid. 

Impex selger gassmålere, vi kan anbefale "Watchgas UNI Disposabel", rimelig gassmåler med begrenset levetid. 


Har du spørsmål om Håndholdt gassmålere?

Send oss en melding i skjemaet under og vi vil svare deg så snart som mulig