Brann og Trykksettingsvifter

Kontaktpersoner

Trykksettingsaggregat

Trykksettingsaggregat

TBV er et aggregat beregnet for trykksetting av trapperom.

Aggregatet leveres som et komplett system med vifte, motorstyrt spjeld og ytterveggsrist. Alt leveres i kompakt, isolert kasse med kondensfrie spjeldblader og rustfrie innfestingsvinkler. I løsningen inngår også skap med ferdig programmert frekvensregulering og trykkgiver, klargjort for pot.fritt signal fra branntavle.

Prinsipp

Hensikten med trykksetting er å hindre røyk i å komme ut i trapperommet ved eventuelt branntilløp. Dette gjøres ved at en vifte blåser inn luft utenfra og gir et definert overtrykk. Dette trykket (ca. 50 Pa) vil være nok til å holde røyken tilbake når alle dører er lukket.

Ved rømming, når dører åpnes, vil trykket falle. For å kompensere for trykkfallet, økes hastigheten på viften for å få større luftstrøm (0,75 m/s) gjennom døråpningen. Dette vil holde røyken tilbake fra trapperommet.

For å oppnå ønsket trykk og luftmengde i trapperommet ved disse tilstandene, brukes en frekvensomformer styrt av signal fra trykkføler til å regulere kapasiteten på aggregatet.

Systemet aktiveres med signal fra branntavle. Ved alarm åpner spjeldet automatisk og systemet oppnår full kapasitet etter kort tid.

Koblingsskjema og programmeringsmanual leveres med aggregatet.

TBV har et kapasitetsområde fra 15000 til 28000 m3/t.

Last ned målskisse (PDF)

Har du spørsmål om Trykksettingsaggregat?

Send oss en melding i skjemaet under og vi vil svare deg så snart som mulig