Diverse produkter

Kontaktpersoner

Håndholdt gassmålere

Håndholdt gassmålere

En håndholdt gassmåler kan bety forskjell på liv eller død nå uhellet er ute. Ved lagring av gjødsel produseres det en del gasser, noen av disse er svært farlige. Oppdag de tidlig med en gassmåler!

Vi leverer gassmålere til både H2S og NH3, på forespørsel kan vi også skaffe gassmålere for andre gasser.

Hvilke type gass trenger du å beskytte deg mot?

Den gassen som har skyld i flest ulykker er hydrogensulfid (H2S). Gassen er fargeløs, lukter som råtne egg og er noe tyngre enn luft. Hvis gasskonsentrasjonen overstiger 100 ppm (parts per million) lammes luktesansen, dermed er luktesansen til ingen hjelp når man kommer opp i dødelige verdiene på 300-500 ppm. Kortvarig eksponering av slike høye verdier kan føre til bevisstløshet og død innen en halv time hvis eksponeringen fortsetter, alvorlige skader på lungene kan oppstå timer etter at eksponeringen er over. Langvarig eksponering av lave verdier kan gi skader på nervesystem.

En annen gass som finnes i gjødsel er ammoniakk (NH3). Denne er farlig og potensielt dødelig ved høye konsentrasjoner, men i motsetning til H2S vil ammoniakk lukte uansett konsentrasjon, den vil være irriterende for slimhinner i øyne, nese og hals.

I en gjødselkjeller kan oksygenmangel også være et problem, så at det ikke er H2S tilstede betyr ikke at det er risikofritt å være der.

Vi leverer to typer gassmålere, begge kan leveres med enten H2S- eller NH3-sensor:

BW Clip er billigutgaven, den er svært enkel i bruk og har en levetid på 2 år (kan skaffes i 3 års versjon også, den er dyrere), denne er vedlikeholdsfri og kastes etter endt levetid. Denne varsler ved alarm med lys, lyd og vibrasjon. Den gir lavalarm på 5 ppm og høy alarm på 10 ppm, og har  visning for aktuelt gassnivå i display. Les mer om BW Clip her.

BW Solo er bygget for å vare, den har utskiftbare batteri og gassensor, årlig service er anbefalt. Denne har visning i displayet for aktuelt gassnivå i skjerm og varsler ved alarm med lys, lyd og vibrasjon. Den har også Bluetooth og mulighet for tilkobling til telefon og pc. Det krever en årlig lisens fra produsent av gassmålerne. Les mer om BW Solo her.
Bildegalleri
Har du spørsmål om Håndholdt gassmålere?

Send oss en melding i skjemaet under og vi vil svare deg så snart som mulig